Hoe voorkom je en te hoge suikerbloedspiegel?

Vital20 helpt jou om je weer Gezond, Fit & Energiek te voelen!

Als we het hebben over glucose dan praten we over bloedsuikerspiegel. Glucose is een koolhydraat, wat geldt als brandstof voor onze cellen. Het verbranden van glucose leidt tot energie voor ons lichaam. Glucose krijgen we niet direct binnen in ons eten, maar ontstaat pas na de vertering. Je kunt glucose eten, maar dan heeft het een andere benaming, namelijk druivensuiker of dextrose.

Hoge Suikerbloedspiegel schadelijk!

Een te hoge glucosegehalte is schadelijk voor ons. Een te hoge glucosegehalte kan leiden tot diabetes. Hier valt wel wat voor te verklaren, aangezien we tegenwoordig veel meer suikers eten en minder zijn gaan bewegen. Dit leidt ervoor dat er veel meer insuline wordt afgegeven als signaal, waardoor onze cellen en insuline reptoren minder gevoelig worden voor de insuline signalen. Er worden hierdoor juist veel meer insuline aangemaakt, totdat de pancreas de grote hoeveelheid insuline niet meer kan produceren. Hierdoor ontstaan ziektes zoals diabetes type 2.

Als er constant insuline wordt aangemaakt in je bloed, zal dit leiden tot verstoppingen, wat weer als gevolg heeft tot hart-en vaatziekten. Ook het plak in je aderen kan gevolgen hebben, wat kan leiden tot hartinfarcten. De kans op kanker neemt toe en je DNA kan verouderen. Er wordt aangeraden om veel tot voldoende water te drinken, zodat je jouw bloedsuikergehalte weer tot normaal kan brengen.

Een te Lage Suikerbloedspiegel gevaarlijk!

Vaak zijn de hoge suikerspiegel gevolgen op de lange termijn. De lage suikerspiegel hebben betrekking op de korte termijn. Een lage suikerbloedspiegel kan ontstaan door het niet tot weinig eten, zware inspanningen, het vergeten van medicijn inname en een te veel hoeveelheid aan alcohol.

De klachten variëren ook per persoon. De symptonen die voor kunnen doen bij een lage suikerbloedspiegel zijn: duizelig, humeurwisselingen, hartkloppingen, flauwvallen, hongerig, duizelig, rusteloosheid, hoofdpijn en trillen. Dit kun je het beste voorkomen door suiker binnen te krijgen. Dit kan een frisdrank zijn, druivensuiker of water/thee met suiker. Ook is het op tijd en regelmatig van grote toepassing bij het voorkomen of herstel van een te lage suikerbloedspiegel.

Tips & Tricks

Voorkom hart- en vaatziekten 

Het aantal suikermoleculen verschilt. Koolhydraten zoals suiker worden na de vertering omgezet in glucose. De glucose komt terecht in ons bloed. In het proces wordt de glucose opgenomen door het weefsels, zodat zij in de volgende fase verbrand kunnen worden.

On Call Glucose Meter

Meet uw glucose (Binnen 4 seconden)
+ Het geeft u zelfs een Hypo-, hyper- en ketonenalarm
+ Klein druppeltje bloed nodig
+ kan daarnaast tot 300 metingen opslaan
1000 metingen op het apparaat mogelijk en te lezen op de PC
+ Het apparaat is ISO 15197 gecertificeerd
Lagere kosten in vergelijking met een lab onderzoek
+ Klinisch bewezen nauwkeurigheid bij een hematocriet bereik van 25-60%

KOOP NU

Glucose

Voorkom bloedarmoede

  1. Vermijd stress
  2. Beweeg of sport
  3. Neem multivitaminen zoals supplementen en vitaminepillen
  4. Ontwijk de snelle koolhydraten
  5. Eet verspreid over de dag

On Call Vivid  Glucose Meter

Lagere kosten in vergelijking met een lab onderzoek
+ Maar een druppel bloed nodig
+ Makkelijk te gebruiken       
Meet uw glucose (met hematocritcorrectie voor uitzonderlijk diabetesbeheer).
Nauwkeurige resultaten, zoals in het lab
+ Het geeft u zelfs een Hypo-, hyper- en ketonenalarm
   
+ Kalibratie schakelingen automatisch in elke strip     
+ Accurate en betrouwbare resultaten

KOOP NU
Bloedsuiker waarden (Nuchter)  
Geen Diabetes
6,1 – 6,9 mmol/l Voorfase – Diabetes
>6,9 mmol/l Diabetes
 
Bloedsuiker waarden (Niet Nuchter)  
Geen Diabetes
7,8 – 11 mmol/l Voorfase – Diabetes
>11 mmol/l Diabetes

Meten is weten

Als je last hebt van diabetes type 2 of je denkt dat je glucosewaarde is toegenomen, dan kan je dit en moet je zelfs frequent meten, om zo de glucosewaarden na te kijken. Val je buiten de normale glucosewaarden, dan zal dit leiden tot bepaalde risico’s, wat je liever zou willen vermijden. Maar welke glucosewaarde is gezond en welke is schadelijk? Rechts in het overzicht kunt u duidelijk zien welke waarde gezond is en welke waarde kan leiden tot diabetes. De verdeling is gebasseerd op een nuchtere meting en een niet nuchtere meting.