Bulletproof koffie: wat is het en hoe maak je deze keto koffie

Ben jij onlangs begonnen aan een keto dieet en heb jij het begrip ‘bulletproof koffie of ‘keto koffie’ langs zien komen? Dit bakje koffie ‘on steroids’ trekt jou door de dag en helpt jou om jouw doelen zo snel mogelijk te bereiken. De naam is natuurlijk zelf al heerlijk en klinkt als iets onverwoestbaars. 

Als jij dit drankje drinkt dan ben jij dat ook. Bovendien geeft het je wat meer ondersteuning tegen het bekende hongergevoel en de loomheid tijdens je keto dieet. Precies wat je nodig hebt, of je nu een startende of vergevorderde ketonian bent.

Als jij de term gehoord hebt, maar er eigenlijk verder nog niets over weet, dan is het zeker de moeite waard om even door te lezen. Hieronder vertellen wij jou er alles over en leggen we ook uit hoe je het moet maken en wanneer je het moet drinken. 

Wat is bulletproof koffie?

Bulletproof koffie is niet vergelijkbaar met de cappuccino of espresso die je in de ochtend of na het eten drinkt. Er zin aanzienlijke verschillen tussen de bulletproof koffie ofwel de keto-koffie en de ‘normale’ Italiaanse koffie. De keto-koffie past ideaal bij jouw ketodieet. Daarnaast geeft het jou ontzettend veel energie. Bovendien kan het gebruikt worden in combinatie met intermittant fasting.

De bullet koffie geeft jou alle benodigde ingrediënten om de dag goed door te komen en om meer te kunnen doen dan je normaal zou doen. Om het te kunnen bereiden heb jij een aantal producten in huis nodig, waaronder het basisproduct vanzelfsprekend koffie is. Hieronder lees je wat je precies nodig hebt en hoe je het maakt. 

Bullet koffie: de ingrediënten

Als je het recept lees zal je wellicht denken: “oh god, ik moet toch niet gaan koken he?” Wees niet bang, wellicht moet je de eerste keer even wat extra nadenken, maar vanaf de tweede keer is het net zoals een bakkie zetten met suiker en melk. Eerst gaan we even in op wat je nodig hebt en daarna op hoe je het maakt.

Wat heb je nodig voor bulletproof keto koffie:

  • 2 koppen koffie (liefst van goede kwaliteit Arabica bonen)
  • 1 eetlepel MCT-olie
  • 2 eetlepels (gras)boter

Allereerst heb je koffie nodig. Hoe beter de bonen, des te lekkerder het bakje koffie wordt natuurlijk. Maar in de regel volstaat elke soort koffie.

Vervolgens voeg je een eetlepel MCT-olie bij jouw koffie. De MCT-Olie is een bijzonder zuivere vorm van vet en energie. Wil je meer over MCT-olie weten en waar het goed voor is? Lees dan ons kennisdossier over MCT-olie.

Als laatste top de kop koffie af met twee eetlepels grasboter, om de koffie zijn romigheid en extra voedingswaarde mee te geven. 

Wat kan je er nog meer bij doen?

Als jij stiekem toch een beetje een zoutekauw bent, dan kun je er bijvoorbeeld wat vanille of kaneel bij doen. Zo krijg je een lekkere zoete smaak en wordt het drankje helemaal een feestje. 

Hou je van een chocolade smaak als toevoeging aan je koffie? Dan is een scheepje ‘Keto Collagen Chocolate’ een onmisbaar toevoeging voor jouw koffie, dat lekker en gezond is. 

Tip: Begin zonder extra toevoegingen en dan wat dingen uitproberen. Zo kom je vanzelf op de perfecte en de lekkerste smaak voor jou uit. 

Wat zit er nu in qua voedingsstoffen?

Als jij met een keto dieet bezig bent, wil jij graag weten welke voedingsstoffen er in zitten. In de bulletproof koffie zit er ongeveer 7 gram verzadigd vet. Anders gezegd zitten in de bulletproof koffie slechts 70 calorieën. Bovendien zitten er geen zout, vezels en suiker in, behalve als jij dat zelf toevoegt.

De rol van grassfed boter

Grassfed boter geeft de koffie zijn romige smaak. Daarbij is deze boter een zeer goede bron van vitamine A, butyrate en beta-carotene. Door het gebruik van dit soort ingrediënten heb jij qua smaak een koffie zoals je dat gewend bent, maar met veel meer voedingsstoffen.

Hoe moet ik beginnen met bulletproof koffie?

Wij adviseren om eens te beginnen met de drank voor een week. Koop de ingrediënten en drink de drank elke ochtend in plaats van jouw ontbijt. Je zult merken dat de bulletproof koffie jou een top start van de dag geeft. Je zult meer energie en concentratie hebben. 

Bovendien zal je geen honger gevoel hebben en red je de lunch makkelijk. Vervolgens kan je licht lunchen en in de avond gewoon normaal eten. Met dit ritme val je veel af, maar zal je concentratie en energie tevens omhoog gaan. Kortom, wacht niet langer, koop de ingrediënten en probeer het zelf uit voor een week of twee weken en laat je verassen!

Instant keto koffie: een makkelijk alternatief

Mis je simpelweg de tijd om het bovengenoemde recept elke dag te bereiden? Dan hebben wij een goed alternatief voor jou! Namelijk de ‘instant keto koffie’ van Go-Keto. De Go-Keto Instant Latte Cappuccino is één van de meest volledige, verantwoorde keto koffies op de markt.

Met Go-Keto Instant Latte Cappuccino poeder heb jij alleen maar warm of koud water nodig. 

Go-Keto Instant Latte Cappuccino biedt het perfecte begin van de dag. Het is verkrijgbaar zowel in een gezoete als ongezoete versie, maar je kan het zelf ook zoeter maken. Wij adviseren jou om zowel een koude als een warme bakje uit te proberen en zo te bepalen wat jij lekkerder voor de ochtend vindt.

Het maken is ontzettend simpel. Neem één eetlepel van de poeder en meng deze met 150 á 200 ML koud of warm water. Je kan iets extra toevoegen naar jouw smaak. Doe de drank in een lekkere mok en zo heb jij een top begin van jouw dag. Zoals al eerder gezegd lijkt het in eerste instantie best lastig, vooral met de juiste afmetingen, maar uiteindelijk is het echt super simpel.